• Gerçek ve tüzel kişilere ait yaşam hakkı, mülkiyet ve işletme yönetimi hakları ile diğer hak ve hürriyetlerin saldırıya uğramaması...
  • Elektronik güvenlik sistemi denince akla ilk gelen sistemler hırsız alarm sistemleri ve güvenlik kamera sistemleridir. Yine bunun ...
  • Söz konusu sistem, dağıtılmış bir bilgi işlem tekniğini kullanan ve bir kartlı geçiş kontrol sistemi olacak, bina / tesis genelind...
  • Ulaşım araçları ile nakil işlemi gerçekleştirilecek olan para ve değerli eşyalar konusunda, eğitimli ve deneyimli personeller neza...
  • K-9 Eğitimli güvenliğin önemi, görevin uygulandığı yerdeki bıraktığı etkiler ve güvenlik anlamında sağladığı katma değerler, artık...
  • Bilgi ve beceri yönünden istenilen seviyeye yükselmiş personelin görevlendirildiği yakın koruma hizmeti, şirket yöneticilerinin sı...

15 Eylül 2010 Akşam Sakıp Sabancı Müzesi" İstanbul The Seed Event Center" Fıstıklı Teras ta GÜSOD - CoESS birlikteliğinin 10.Yıl Yemeği düzenlendi.

GÜSOD’un CoESS ÜYELİĞİNİN 10. YIL KUTLAMASI 
 
İstanbul – 15 Eylül 2010
Sakıp Sabancı Müzesi The Seed Gala Yemeği
 
CoESS Başkanı Marc PISSENS ‘in Konuşmaları
 

 

 
 
Sevgili Başkan, Sevgili Oryal,

Sevgili Bayan Ünver,

GÜSOD’un Saygıdeğer Yönetim Kurulu ve Üyeleri,

Değerli Konuklar ve Meslektaşlar,

Hanımefendiler ve Beyefendiler,

 

CoESS Başkanı olarak, bu muhteşem şehirde, bu güzel akşamda ve Türkiye’nin CoESS’e katılımının 10. yılında sizlere hitap etmekten büyük memnuniyet duyuyorum.

Burada bir kutlamayı hakediyoruz. Avrupa’da 10 yıl boyunca Türkiye’nin etkin katılımından yararlanan konfederasyon sayısı pek de fazla değilken, CoESS’in bu katılımdan faydalandığını gururla söyleyebiliriz.

CoESS daima GÜSOD’un güçlü desteğine güvenmiştir. Özellikle vurgulamak isterim ki, bu destek her anlamda çok faal bir şekilde gerçekleşmiştir. Bu konuya daha sonra tekrar döneceğim.

Türkiye’nin Avrupa için önemini açıklamama gerek yok. Şuna emin olunuz Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliği ile ilgili devam eden tartışmalara girmek gibi de bir niyetim yok. Eminim ki bu konu daha uygun kişiler tarafından, mümkün olan en iyi ve en ciddi biçimde ele alınacaktır.

Şunu ifade etmek isterim ki CoESS için,  GÜSOD, daima bir katma değer ve önemli bir varlık olmuştur. 

Özel Güvenlik ve Özel Güvenlik hizmetleri konusunda dünya gittikçe küçülmekte ve ulusal sınırlar belirsizleşmektedir. Tüm Avrupa’da sektörümüz karşısındaki zorluklar, engeller ve gelişmeler ortak özelliklere sahiptir.

CoESS bu zorluklarla mücadele etmektedir. En azından amacımız da  budur. Pekçok başka projenin yanısıra konferanslar, araştırmalar ve dahili çalışma grupları düzenleyerek bu amaca hizmet etmeye çalışıyoruz. 

GÜSOD’un tüm bu faaliyetlere olan etkisi çok önemlidir. Son 10 yıl boyunca pekçokGÜSOD temsilcisinin uzmanlık, görüş ve katkıları CoESS’in başarılarına ortak bir şekilde yön vermiştir.

GÜSOD, karşılıklı işbirliğimizin en başında bu konunun önemini anlamıştır. Dolayısıyla doğru bir yaklaşım göstererek CoESS üyeliği talebinde bulunmuşlardır.

Avrupa Birliği’ne aday bir ülke olarak ve CoESS tüzüğü gereğince, GÜSOD’un faal üye olma zorunluluğu yoktu, ortak üye olmaya devam edebilirlerdi. Fakat benim çok doğru bulduğum bir şekilde GÜSOD yönetimi daha baştan faal üyeliğin önemini kavrayıp hızla CoESSile bağlantıya geçmiştir. 

Bu da GÜSOD’un Özel Güvenliğe yaklaşımının CoESS’in daima savunduğu şekilde olduğunun kanıtıdır. GÜSOD sektörümüz için iyi ve doğru yasal çerçeveye inanmaktadır, kalite ve profesyonelliği savunur, ürünümüzdeki insan unsuruna önem verir. Daha önce pekçok kez söylediğim gibi CoESS ancak üye federasyonları kadar güçlü olabilir.  Üyeler ne kadar güçlü ve hedefleri CoESS’in genel hedefleri doğrultusunda olursa Avrupa çapında tüm sektörümüz bundan o kadar faydalanır. GÜSOD’un son 10 yıl boyunca CoESS’e göstermiş olduğu inanç ve yoğun çabalarından ötürü kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır.

Son olarak birkaç özel teşekkürü de borç bilirim:

Herşeyden önce Oryal’e. Siz şahsen pekçok şeyi mümkün kıldınız. Sizin inancınız ve sürekli diplomatik çalışmalarınız sayesinde pekçok şey gerçekleşti. Aynı zamanda şu ana kadar yapılan en iyi CoESS Genel Kurulunu düzenlediniz. Her ne kadar üzerinden 8 yıl geçmiş olsa bile o Genel Kurulu verimli, yapıcı ve müthiş bir CoESS anısı olarak anımsıyorum. Bana göre bu kutlama aynı zamanda son 10 yılda oluşturulmuş ve geliştirilmiş bir gerçek dostluk için yapılıyor. 

Aynı zamanda Sayın İskender Targaç’a da teşekkür ederim. Kendisi CoESS Deniz Güvenliği Çalışma Komitesinin  kurulmasının arkasındaki itici güç olarak uzun yıllar  bu grubun etkin ve etkili bir şekilde çalışmasını sağlamıştır.

GÜSOD’un tüm Yönetim Kurulu Üyelerine: CoESS’e sağlamış olduğunuz politik destek ve temsilcilerinizin Brüksel’e yaptığı sayısız seyahate gerekli imkanları sağladığınız için teşekkürler. 

GÜSOD  Genel sekreteri ve çalışanlarına teşekkürler. Brüksel’deki sekretaryamız sizlerle çalışmanın çok verimli ve keyifli olduğunu ifade ediyorlar. 

Son olarak da GÜSOD’un tüm üye firmalarına: GÜSOD’u bugün bulunduğu konuma ulaştırdığınız için teşekkürler. Sizler sayesinde GÜSOD güçlü ve ciddi bir ulusal Özel Güvenlik derneği ve Avrupa’da önemli bir oyuncudur. 

GÜSOD’a nice 10 yıllar diliyor ve sizlerin yatırımları ve çabalarıyla CoESS’in büyümeye devam edeceğini umuyorum.

 

Dikkatiniz için teşekkür ederim.

 
 
GÜSOD’un CoESS ÜYELİĞİNİN 10. YIL KUTLAMASI 
 
İstanbul – 15 Eylül 2010
Sakıp Sabancı Müzesi The Seed Gala Yemeği
 
GÜSOD Başkanı Oryal ÜNVER ‘in Konuşmaları
 
 
 

Sayın CoESS Başkanım Marc PISSENS

The Ligue ve CoESS Organizasyonlarının değerli temsilcileri

Değerli Konuklar;

Sevgili GÜSOD Üyeleri;

CoESS ve GÜSOD birlikteliğinin 10.yılında 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’da ve  Boğazın bu eşsiz atmosferinde sizleri aramızda görmekten; büyük bir onur  duyuyor ve  sizlerle  birlikte  olmanın ;  sizlere hitap etmenin mutluluğunu yaşıyorum.

Şahsım, GÜSOD Yönetim Kurulumuz ve GÜSOD Üyeleri adına hoş geldiniz dileklerimi iletirken; saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Türkiye ,  Avrupa Birliği Üyeliği sürecinde; GÜSOD;  CoESS çatısı içinde yer alma talebini Ekim 1999 da  yapmış, bu talep sonrası çok kısa bir süre sonra  da olumlu yanıt alınmış, Ocak  2000 yılında da  CoESS  üyeliğine kabul edilmiştir.

Avrupa Özel Güvenlik Sektörünün yapılandırılması bağlamında Ulusların kendi Güvenlik Politikaları ile Global Güvenlik yaklaşımları arasındaki bağı  CoESS’ in oluşturacağına olan inancımı ifade etmek istiyorum. Bu bağ bir anlamda  Avrupa’daki 50. 000 Özel Güvenlik Şirketi ile 1.7 Milyondan fazla çalışanının entegrasyonunu da ifade etmektedir. Bu organizasyonun başarılı olmasındaki en önemli kriterler; hiç şüphesiz dengeli, uyumlu ve  etkin  Avrupa yasal düzenlemelerinin hayata geçirilmesi ile standartların oluşturulmasından geçmektedir.

CoESS ,  bu oluşum ve yapılanmanın merkezinde yer alarak hiç şüphesiz Avrupa  Özel Güvenlik Sektörünün gelişimine; geçmişte olduğu gibi  bundan sonra da büyük katkılar sağlayacaktır. Bu konudaki inancımı bir kez daha huzurlarınızda ifade etmek isterim.

CoESS’ e üyelik sürecimizde Murat KÖSEREİSOĞLU, Hakan ÖZYERLİ ve Hasan Gazi  ÖZER’in  katkıları  her türlü takdirin üzerindedir.Kendilerine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek isterim.

Bizler de  Türkiye Özel Güvenlik Sektörünün temsilcileri olarak  CoESS’e olan desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.

Yarın başlayan ve iki gün sürecek olan Seminer programımıza da katılımlarınızla daha güçlü bir paylaşma  ortamı yaratıp, Özel  Güvenlik Sektörümüz için  verimli sonuçlar yaratacağına olan inancımı tekrarlamak istiyorum.

Bulunduğumuz bu mekan Sabancı ailesine ait bir malikane  şimdi de müze olarak Dünya Kültürüne hizmet veriyor .Halihazırda sergilenmekte olan eserleri görmenizi ve sergiyi gezmenizi özellikle öneririm . Bu sergi ;

Bizantion'dan İstanbul'a - Bir Başkentin 8000 Yılık geçmişini anlatmaktadır.İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında düzenlenen bu sergi Dünyanın en önemli  Kültür Merkezlerinden biri olan İstanbul’un geçmişini yalın biçimde ortaya koymaktadır. Sergide İstanbul’un, Marmaray Projesi kapsamındaki Yenikapı kazılarından çıkan 500’ü aşkın eser sergilenmekte  8000 yıllık tarih gözler önüne serilmektedir.Sergi, Bizantion’dan  Nea Roma’ya, Constantinopolis’ten İstanbul’a; Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarına başkentlik yapmış kentin görkemli tarihine ışık tutarken; ticaret, hediye ve 4. Haçlı Seferi’nde olduğu gibi yağma yoluyla çeşitli ülkelere dağılmış hazineleri bir araya getirmektedir. Yurtdışından 39, Türkiye’den 19 olmak üzere toplam 58 müzeden seçilen geniş yelpazedeki eserler, sergi aracılığıyla ilk kez bir arada sunulmaktadır. Sergi sizleri bekliyor.

Güzel bir akşam  geçirmeniz  dileğiyle saygılar sunuyorum.


Copyright © 2012 SEPARE Özel Güvenlik Hizmetleri